Creatief met textiel, maak je eigen kleding!

Creatief met textiel, maak je eigen kleding!

Creatief met textiel, maak je eigen kleding!

De leukste creatieve middagen met de kinderen kent een legio aan originele knutselideeën. Voor als je als ouder op zoek bent naar een actieve besteding voor de kinderen dan is dit een uitgelezen kans om je kinderen niet alleen actief te houden maar ook nog eens dingen kan leren en hun creativiteit te ontwikkelen.

Textiel

Er zijn uiteraard vele materialen waarmee je kan knutselen en creatief zijn. Al gauw kom je dan bij papier en karton, maar creatief zijn met textiel is ook een manier met veel mogelijkheden.

Om maar een paar voorbeelden te geven kun je met de volgende textielsoorten heel creatief zijn:

  • witte t-shirts
  • oude overhemden
  • spijkerbroeken
  • eigen teenslippers maken

Eigen teenslippers maken

Je kan ook je eigen kleding maken met simpele materialen en het hoeft niet heel moeilijk te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is zelf teenslippers maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een rubberen trilmat voor wasmachines en een leren band.

Je knip de vorm van de slippers uit de mat (wel op de juiste maat voor wie het bedoeld is) en maakt hier ter hoogte van de wreef aan beide zijden een gat met een priem. Hierdoorheen steek je de leren of textiel band en maakt de uiteinden vast zodat deze niet door de gaten heen schieten. En voilà, je hebt je eigen slippers gemaakt.

Een andere manier op je eigen slippers te maken is je eigen opdruk te maken of te creëren en deze op te sturen naar een slippershop die jouw print of afbeelding bedrukt op slippers die zij leveren. Hiermee heb je jouw eigen gepersonaliseerde slippers gemaakt voor aan je voeten voor tijdens de warme zomerdagen.

Batikken

Een veel gebruikte vorm van creatief zijn met textiel is batikken. Dit is een manier van kleding verven waarbij je vormen en kleuren kan aanbrengen. Dit is heel goed te doen bij witte t-shirts maar ook mogelijk bij spijkerbroeken.

Om een bepaalde vorm te maken op een t-shirt wikkel je deze in met touw om het shirt heen en dompel je het shirt in een bak gevuld met batik verf. Na 24 uur is het shirt voltrokken met de kleurstoffen. Bij het verwijderen van het touw zie je dat dat stuk niet is voltrokken met de kleurstof en zie je de vorm op het shirt dat daarmee is gemaakt.

Dit is nog maar een simpel voorbeeld van hoe je kan batikken. Uiteindelijk zijn er veel varianten van hoe je kleding en textiel kan verven door middel van batikken.

admin

Uncategorized

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~
shares