Je kind naar het kinderdagverblijf

Je kind naar het kinderdagverblijf

Je kind naar het kinderdagverblijf

Net als veel jonge ouders zul je misschien wel willen weten hoe het er op een kinderdagverblijf aan toe gaat. Je hebt er al veel over gehoord, maar eigenlijk nog nooit binnen gekeken. Je vraagt je af hoe jouw kind zijn of haar dagen daar gaat beleven en of het er allemaal goed aan toe gaat. Je kindje zal er de meeste tijd van tenminste één dag doorbrengen en je wilt natuurlijk wel dat het kinderdagverblijf jouw kind op de best mogelijke manier opvangt, wat aansluit bij jouw (opvoed)wensen. Er zijn verschillende soorten leeftijdsgroepen in de opvang. De babygroep is van nul tot anderhalf jaar, dreumesgroep is van anderhalf tot tweeënhalf of drie jaar en de peutergroep is tot 4 jaar. Een verticale groep is kinderen van alle leeftijden in een groep.

De dag van een baby op de babygroep

Baby’s hebben een eigen voeding- verzorging- en slaappatroon. Het kinderdagverblijf zal altijd zoveel mogelijk rekening houden met de thuissituatie patronen. Het ritme van de baby bepaalt de dagelijkse structuur. Een medewerker van een babygroep heeft meestal een pedagogische achtergrond en zal met het kindje de meeste tijd doorbrengen en alle liefde, aandacht en verzorging op zich nemen. Een baby krijgt zo vaak mogelijk dezelfde verzorger, zodat het kind zich vertrouwt voelt.

Dag van een dreumes en peuter

Naarmate de wereld van je kindje groter wordt en begint te lopen, om de wereld te ontdekken, is hij of zij klaar voor de dreumesgroep. Kinderdagverblijven zijn speciaal ingericht zodat het kind zich vrij en veilig kan en mag bewegen door te klimmen, glijden en rennen. De pedagogische medewerkers zullen de ontwikkelingen van je kind nauw volgen en prikkelen met allerlei activiteiten. Sommige kinderen slapen in de middag nog een paar uurtjes. In de ochtend krijgen de kinderen een fruithapje of ander tussendoortje en in de middag wordt er gezamenlijk lunch gegeten. Met goed weer wordt er altijd buiten gespeeld.

De meeste kinderdagverblijven houden zich vaak aan een strak schema en wordt alle bijzonderheden van je kind in een schriftje geschreven, zodat de ouders de ontwikkelingen thuis kunnen nalezen.

admin

Uncategorized

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~
shares