Voorbereiden op een baby?

Voorbereiden op een baby?

Voorbereiden op een baby?

Er zijn zoveel spullen te koop voor zwangerschappen en baby’s. Wat heb je echt nodig voor je baby? Hieronder een opsomming van de spullen die je niet mag vergeten in huis te halen.

Vergeet jezelf niet

Allereerst begint het natuurlijk met jezelf. Niet alleen het kleintje heeft spullen nodig. Jouw lichaam gaat veranderen en dat betekent dat ook jij nieuwe spullen nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld nieuwe kleding nodig. Je buik zal steeds meer groeien en je broek gaat niet lekker zitten. Gelukkig heb je tegenwoordig heel veel zwangerschapskleding. Je kunt er dus nog steeds altijd leuk bij lopen. Naast kleding is het ook raadzaam een goede zwangerschapsbeha te kopen. Je borsten zullen groeien en gevoeliger worden. Een goede ondersteuning is erg belangrijk en comfortabel. Tot slot kan het zijn dat je minder fijn kunt slapen door het groeien van je buik. Een voedingskussen kan helpen bij het vinden van een fijne slaappositie. Daarnaast zal je het voedingskussen ook nodig hebben wanneer je kindje geboren is. Zorg voor een goede nachtrust, koop bijvoorbeeld een mooi Auping matras met een leuk dekbedovertrek er op. U moet veel rusten dus wat extra zorg voor de slaapkamer kan geen kwaad.

Baby spullen

Er zijn een aantal dingen die je gewoon moet hebben voor het einde van je zwangerschap. Het zal je enorm helpen wanneer de kleine er is.
Kraamzorg pakket: een kraampakket kan je vaak gratis verkrijgen bij je zorgverzekering. Hierin zitten een aantal standaard benodigdheden. Dit hoef je dit allemaal al niet meer zelf te kopen.
Autostoeltje: je bent niet alleen verzekerd van veilig reizen met je kindje, het is ook wettelijk verplicht.
Kinderwagen: een kinderwagen ga je sowieso nodig hebben om je kindje te vervoeren. Koop de kinderwagen voor de bevalling. Geniet van de eerste dagen met je kindje, deze wil je niet verpesten door verplicht naar de winkel te moeten.
Baby meubelen: zorg dat je alle meubelen hebt die je kindje in het begin nodig zult hebben. Denk hierbij aan een bedje, wieg, bad en commode.
Babyproducten: je kindje heeft speciale baby vriendelijke producten nodig. Voorbeelden hiervan zijn shampoo, zeep, kammetje, luiers en billendoekjes.
Draagzak of draagdoek: het kan fijn zijn om je kindje bij je te kunnen dragen en niet altijd met een kinderwagen te hoeven lopen. Zoek er zorgvuldig eentje uit die bij jullie maat en wensen past.
Voeding attributen: er bestaan verschillende producten die het geven van borstvoeding kunnen vereenvoudigen. Vergeet niet te denken aan een voedingsbeha en voedingsshirt.
Babyfoon: een babyfoon is enorm fijn. Je hoeft niet de gehele dag bij je baby te zijn om hem in de gaten te kunnen houden. Het geeft je meer bewegingsvrijheid zonder dat je je baby uit het oog verliest.
Babykleertjes: koop een aantal kleertjes om je kindje aan te kunnen kleden na de bevalling. Koop niet te veel. Waarschijnlijk krijg je al een aantal kleertjes als cadeautje. Daarnaast groeit je kindje erg snel en zal de eerste kleertjes als snel niet meer passen.

admin

Uncategorized

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~
shares